Virussanering i kräksjuketider

07 februari 2022 jonas olsson

editorial

Varje år dyker den upp igen. Kräksjukan. Ofta kring tider då man helst av allt inte vill ha den. 

Ungefär vid november eller december, lagom till jul, så brukar vinterkräksjukan börja sprida sig. Det brukar hålla på i ett par månader fram till att våren är på ingång. Självklart kan man råka ut för magsjukevirus även resten av året, men just den magsjukan som går runt under vintern är extra smittsam. 

Men det finns faktiskt saker man kan ta till när man vet att folk smittas av magsjuka. Man kan till exempel se till att virussanera. Hur gör man då en virussanering? Man behöver ha hjälp av speciella medel som gör att dessa typer av bakterier och virus dör. Det är viktigt att rengöra ytor och liknande i hemmet när det finns magsjukevirus och detta kan man enkelt göra med hjälp av virussanering. 

En förutsättning för att virussaneringen ska vara effektiv och ge bra resultat är att man utför den mekaniskt. Man kan inte bara hälla över medlet eller spraya en yta. 

 

virussanering

 

Spraya in och torka sedan av medlet 

Nej, det krävs faktiskt mer än så. Genom att bara spraya får du inte bort några viruspartiklar från ytan. Du behöver se till att rengöra med hjälp av en trasa eller liknande efter att du har sprayat eller hällt på medlet. Dessa medel som används vid virussanering innehåller ytdesinfektion och det finns olika medel man kan använda beroende på vad man behöver rengöra. 

När det handlar om större ytor som ska rengöras från virus kan man använda sig av något som kallas för virkon. Denna har stor effekt mot alla familjer av virus. Vid aktivering med vatten bildar denna flera desinfekterande ämnen som hjälper till att göra rent ordentligt. Man torkar sedan av efter att man rengjort med virkon. Ingen förrengöring krävs innan behandling med detta medel. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/

Fler nyheter