Vem vill se dina double glazed windows?

06 september 2021 Lily Hansen

Det är skillnad på fönster och fönster. Vissa fönster försvinner i mängden, medan andra fönster blir ikoniska och världsberömda. Ditt hederliga gamla fönster hemma i vardagsrummet kanske inte drar åt sig någon större uppmärksamhet. 

Men det är i och för sig inget fel med det. Kanske är det till och med så du vill ha det. Det är nog rätt tveksamt om du velat ha flockande turister nedanför ditt fönster med kameror i högsta hugg för att se just dina double glazed windows

Ditt fönster är inte direkt som Påvens fönster i Rom. Där kan man snacka om ett fönster som lockar till sig publik. Särskilt vid de tillfällena som Påven till och med tar sig tid att titta ut genom det höga fönstret, som nästan mer ser ut som en lucka än ett fönster. Håll utkik varje söndag vid lunch. Det är nämligen då han brukar öppna fönstret och tala till folket. Alltid i samma ikoniska fönster varenda gång. 

 

Vad kostar Påvens fönster?

Påvens lägenhet, inklusive det här speciella fönstret, har anor sedan 1600-talet. Det är inte alla fönster som kan skylta med sådan historik. Häftigt värre. Det där vardagsrumsfönstret i ditt eget hem har antagligen på sin höjd ett dussintals år på nacken. Med andra ord ligger det i lä. Men det är kanske ganska orättvist att jämföra sin egen bostad och sina egna fönster med Påvens bostäder. Han har antagligen lite andra resurser. 

Det där är för övrigt en intressant fråga. Om resurser. Om du hade haft obegränsade resurser, vilket slags fönster hade du köpt då? Eller hade du köpt ett befintligt fönster? Du kanske tycker så mycket om Påvens fönster att du hade lagt ett bud på det. Frågan är väl om det är till salu bara. Det kanske är enklare att bara gå till en vanlig fönsterbutik istället.  

 

Fler nyheter