Test för svartmögel

Test för svartmögel

 

Svartmögel kan vara förrädiskt. Dels kan det orsaka många symptom men det är inte säkert att man kopplar ihop det med möglet om man inte vet att det finns där. Mögel luktar inte alltid och kan ofta finnas på en del dolda ställen där det är svårt att upptäcka annat om man letar efter det. Vare sig man köper ett nytt hus som är begagnat eller om man bott en tid i ett hus eller i en lägenhet är det bra att gå husesyn. Man ska vara extra vaksam i områden där huset lätt kan drabbas av fuktskador som i badrum, källare, i innertak och så vidare. Men mögel kan också bildas på andra ställen, till exempel på en vägg om ett rör läcker. Därför är det bra att kolla golv, väggar och tak överallt. 

Mögelsvampar både växer och frodas i relativt fuktiga inomhusmiljöer och det är lätt att det kommer in fukt i ett hus. Fukt kan orsakas av flera orsaker och ofta beror det på olämpliga levnadsvanor, problem med själva byggnadskonstruktionen eller vattenskador. 

Att vistas i ett hem med svartmögel är inte bara ohälsosamt och kan skapa symptom som är tillfälliga utan man kan också få symptom som blir bestående. Därför är det oerhört viktigt att testa om man misstänker att man har drabbats av mögel i hemmet. Mögelsvamparna friger både sporer och ofta giftiga, mikroskopiska partiklar i luften som vi andas in. Möglet kan ge symtom som huvudvärk, andningssvårigheter, trötthet och andra allergiliknande symptom. Det kan också permanenta allergier och astma och även hösnuva. I huset kan du hålla utkik efter gröna, bruna eller svarta fläckar eller märken på väggar eller i taket. Om du upptäcker något av detta bör du genast börja kolla upp det. 

 

Hos Mögel-test.se finns ett stort urval av tester för mögel och här kan man handla både som privatperson och som professionell rådgivare. Här har de bra priser på sina tester och ger prisgaranti på alla tester. Skulle man hitta ett testa billigare någon annanstans så matchar dom det priset.