Skapa eller införskaffa ett rogivande vattenspel till trädgården

11 oktober 2021 Cecilia Olsson

editorial

En lummig trädgård eller en mysigt inredd terrass är platser där man gärna kopplar av. Det är något med närheten till naturen som är så härligt och en solig dag är det få saker som kan slå känslan av värmande soltrålar på sin kind. Något som kan bidra ytterligare till mysig stämning och avkoppling är om man installerar ett vattenspel. Ljudet från porlande vatten är otroligt rogivande samtidigt som en fontän ofta ser väldigt bra ut där den står. 

Det finns massor av modeller att välja mellan

Det finns många olika sorters vattenspel man kan använda sig av beroende på vilken storlek man vill ha, vilken stil man föredrar, hur man vill att det ska drivas samt hur mycket pengar man vill lägga på det. Till exempel så finns det vackra solcellsdrivna fontäner i många olika modeller hos SolarCamp. Genom att välja solcellsdrivet så fungerar vattenspelet utan att man behöver ansluta el. 

Skapa ditt egna vattenspel

Oavsett om man väljer ett eldrivet eller solcellsdrivet vattenspel så är det enkelt att installera det genom att ansluta medföljande pump till slangen baktill i modellen, fylla på vatten i behållaren och sedan är det klart. Känner man för att vara lite mer kreativ så kan man skapa sitt egna vattenspel utan större besvär. Det finns många olika sorters vattenspel som man kan skapa själv genom att använda sig av till exempel glasflaskor, stenar eller ett gammalt glasbord. I tillägg behöver man även en vattenbehållare, pump och slang samt något som driver pumpen. 

Allt som behövs för att kunna njuta av en fontän i trägården

Hos SolarCamp hittar man både färdiga vattenspel och flera bra tips på hur man kan skapa ett alldeles eget. Väljer man att köpa en solcellsdriven fontän eller pump till sitt gör-det-själv projekt så slipper man besväret att dra sladdar eller installera nya eluttag. Vill man alltid vara säker på att vattenspelet ska kunna vara igång så kan man säkra upp med pumpar eller fontäner som i tillägg till solcellerna även har ett inbyggt batteri.

Fler nyheter