Säkerhetstänk, vackra färger och rätt barnlampa skapar ett mysigt och användbart barnrum

Att inreda ett barnrum kan vara riktigt roligt, men också väldigt svårt. Det gäller att inreda rummet så att barnet kan leka fritt utan att riskera att göra sig illa på vassa kanter eller hårda golv. Samtidigt så kan det finnas en önskan att rummet ska vara fint och mysigt. För att lyckas med att inreda barnrummet så att det blir både tilltalande och funktionellt är det bra att tänka på säkerhet, färger och belysning. 

Ett barnrum ska vara tryggt

Det allra viktigaste är att rummet är barnsäkert för att barnet ska kunna leka därinne ensam. Förankra möbler som kan tippa i väggen och se till att det finns en spärranordning på fönstret/fönstren. Välj gärna möbler med runda och mjuka former eller sätt skydd på skarpa kanter. Heltäckningsmatta eller mjuka mattor är mysigt och behagligt att sitta och leka på samtidigt som det dämpar om barnet till exempel ramlar ur sängen. 

Jobba med färger och gör rummet enhetligt

För att rummet ska ha ett fint och samtidigt lugnande intryck kan det vara bra att begränsa färgvalet på väggar, tak, golv, gardiner, mattor och stora möbler. Genom att hålla sig till 3-5 kulörer i rummet så blir det mer enhetligt och ger ett vackert uttryck. 

Rätt belysning underlättar läxor och skapar mysig atmosfär

Bra belysning är ett effektivt sätt att göra rummet både mysigt och funktionellt. Med ljusslingor och nattlampor kan man skapa en riktigt trevlig atmosfär. En taklampa som ger bra allmänljus är viktigt vid lek och städning. Det är också bra med en läslampa vid sängen samt en bordslampa som ger bra ljus när det är dags för läxor. 

Hos Lampemesteren.se hittar man riktigt söta och funktionella lampor för hela barnrummet. Man finner inte bara lampor med fyndiga motiv, vackra färger och fiffig design utan även lampor som ger ljus till lek, mys och trygghet när det mörknat utomhus. Alla barnlampor hos Lampemesteren är naturligtvis CE certifierade och man hittar hela deras högkvalitativa sortiment på https://www.lampemesteren.se/barnlampor/.