Säg det med blommor

Säg det med blommor

Det sägs att blomsterspråket började användas redan i antikens Grekland. Men visste du att tanken om att olika blomsorter, färger och antal kan ha olika betydelser har levt vidare ända fram till idag? En enkel röd ros kan till exempel betyda “jag älskar dig” på blomsterspråk medan gula tulpaner kan tolkas som otrohet eller “din kärlek är hopplös”. På det stora hela är man dock inte lika noga med symboliken idag, som förr i tiden. Idag skulle man istället kunna säga att blommor talat ett språk som alla förstår. För oavsett vilken färg, sort och antal blir de allra flesta väldigt glada när de får blommor. 

 

Magiska blommor

Så vilka blommor ska du välja? Det allra bästa är såklart att välja en blomma som du vet att mottagaren tycker om, eller blommor som du själv tycker är vackra. På så sätt blir gåvan personlig och garanterat uppskattad! Känner du inte till mottagarens favoritblomma kan du alltid välja blomma efter mottagarens stjärntecken. Det finns nämligen en magisk blomma kopplad till varje stjärntecken! Ett tips är också att tänka på att störst och dyrast inte alltid är bäst och vackrast. En genomtänkt, liten bukett är många gånger mycket vackrare än en stor, dyr bukett som är dåligt genomtänkt. 

 

 

Din lokala blomsterhandlare

Vad sägs om att överraska din bästa vän med en bukett snittblommor eller en ny krukväxt till balkongen? Eller varför inte ge en till dig själv? Är det bröllop på gång kan en blomsterhandlare hjälpa dig med allt från brudbukett och bordsblommor till dekorationer i kyrkan. Kanske vill du visa att du tänker på någon, även vid tråkigare tillfällen som en begravning? Hos din lokala blomsterhandlare hittar du blommor till alla tillfällen. Letar du efter en Blomsterhandel i Ronneby? Då rekommenderas ett besök hos Knopen. Här hittar du ett stort utbud av blommor och krukväxter!