Så här hittar du rätt optiker

Så här hittar du rätt optiker

Synen är ett av människans mest använda sinnen, och när något går snett med synen kan livet därför bli riktigt krångligt. Som tur är har vi nu för tiden mängder av verktyg som kan hjälpa oss fixa synfel, som till exempel glasögon och linser. För att få tillgång till dessa verktyg måste man gå till en optiker. Visst, det finns läsglasögon, men de är gjorda för att hjälpa så många olika människor som möjligt och kan därför aldrig vara lika bra som glasögon införskaffade hos en duktig optiker. Följ därför dessa råd så att du kan få en så bra synvård som möjligt.

 

Atmosfär

Om du har möjlighet, försök att ta en titt på kontoret/affären innan du bokar tid. En bra optiker lär ha en trevlig men professionell atmosfär i sina lokaler. Mängden energi som lagts på att göra lokalen trevlig reflekterar hur mycket uppmärksamhet som kommer ges till kunden – om de inte bryr sig nog att låta dig ha en trevlig miljö bryr de inte sig om att ge dig bra vård. Se även efter vilka garantier som erbjuds. En bra garanti innebär att optikern själv litar på sitt omdöme, samt att om optikern inte skulle vara så bra som utlovats kan du få pengarna tillbaka.

 

Kund i fokus

Hos en bra optiker ska du känna dig trygg och prioriterad. Optikern bör fokusera på din hälsa och ditt välmående. Han eller hon bör därför lyssna på dig istället för att dra sina egna slutsatser. Om optikern verkar stressad är det bäst att söka upp en annan vårdgivare. Löften om snabba synundersökningar är också en fälla – en synundersökning måste ta tid för att optikern ska kunna nå rätt resultat. Om man stressar igenom undersökningen är det lätt att det blir fel.

Ett exempel på en bra optiker i Södertälje hittar du här: https://www.xn--optikersdertlje-clb51a.se/