Restaurang – mat och ansvar

Restaurang – mat och ansvar

Att äga eller att vara ansvarig för en restaurang är en krävande uppgift. För det första måste man hålla sig uppdaterad med den hänsynslösa konkurrensen som råder i branschen. Man ska alltid ligga steget före när det kommer till spännande menyer, färska råvaror, och inte minst vällagade rätter. Att erbjuda fantastiska måltider räcker dessvärre inte speciellt långt om själva restaurangen inte fungerar som den bör. Den måste hållas ren och ska fungera i enighet med alla aktuella bestämmelser och lagar. Sedan har man alltid ett ansvar gentemot sina kunder för att alltid servera färsk mat i en ren miljö.

 

Laga mat med närodlade råvaror

Idag har det blivit allt mer populärt att erbjuda mat på restaurangen där råvarorna kommer från närliggande djurgårdar och odlare. På det sättet stimulerar man produktionen på de mindre gårdarna i området, något som garanterar säkra arbetsplatser på orten. Att använda närodlade råvaror innebär oftast att du lagar med miljövänliga sådana. Detta är något som uppskattas av de flesta svenskar idag. Väljer en restaurang att gå den vägen hjälper den på flera olika nivåer. Först stimuleras gårdarna att producera mer råvaror samtidigt som man kan gott säga åt sina gäster att ens restaurang arbetar med miljöodlade varor. Inte så illa, eller hur?


Restaurang och catering

 Vissa restaurangen erbjuder även catering. Den verksamheten har ökat under de senaste åren och idag kan man hitta catering precis överallt i Sverige. Bor du i Simrishamn och är på jakt efter en bra catering i Simrishamn kan du alltid ta dig en titt på följande länk http://www.rokenbysonesson.se/. Det finns företag som endast arbetar med catering och är inte kopplade till någon specifik restaurang. Detta behöver dock inte betyda att kvalitén på maten eller servicen är försämrad på något sätt. Välj en restaurang med catering eller ett renodlat cateringföretag som passar just dina preferenser och har en bra referenslista.