Plita ned din berättelse

Plita ned din berättelse

Alla människor bär på en berättelse. Våra liv är ju nämligen våra berättelser. Alla har vi mött motstånd, fallit, klättrat upp igen och lyckats. Du kanske tror att just din berättelse inte är något speciellt, men den är unik.
Precis som du är unik.

Men att lyckas gestalta sin berättelse, göra den till en sång eller en bok, det är en förmåga som få av oss besitter. Utan övning det vill säga.

För med handen på hjärtat, har du inte någon gång tänkt att det vore kul att skriva en bok. Det är säkerligen en vanlig dröm och längtan hos många av oss. Vi har en romantisk bild av att sitta i en stuga, i skogen eller vid stranden, och bara smattra ihop vår egen bok.

Relativt nyligen intervjuade Tim Ferriss författaren Neil Gaiman (han har bland annat skrivit serien om The Sandman). Inte för att spräcka några bubblor nu – eller jo, faktiskt just för att spräcka bubblor – det verkar inte vara någon walk in the park att få ihop till en bok. 

Gaiman hade i varje fall en metod som han alltid använde sig av. När han skulle skriva en bok hade han två alternativ: Antingen skriva eller inte göra någonting alls. Tydligen så blir det rätt trist efter ett tag att inte göra något alls, så Neil Gaiman var rätt effektiv i sitt skrivande.

När du väl har skrivit din bok så väntar jakten på att få den utgiven. Det är ett kapitel i sig. Säkert kan Rybrandts bokbinderi komma med några tips på vägen.
Har du några trasiga böcker som du värdesätter kan du lämna in dem här för reparation. Samtidigt kan du passa på att ställa några frågor kring just hur man får böcker utgivna. Du hittar dem på http://rybrantsbokbinderi.se/.

Nu är det bara att sätta sig vid tangentbordet och börja skriva. Den där berömda musan får man nog skapa med disciplin.