Mötesrummets betydelse

Mötesrummets betydelse

Mötesrummet är en viktig del av kontoret och kräver naturligtvis smarta lösningar. Det är förrädiskt att förbise detta faktum och det kontoret som inte har tillgång till och lägger ned den tid som krävs för att ordna sina mötesrum så effektivt och kommunikativt som möjligt riskerar att bli ineffektiva. Men bara några enkla knep kan man komma långt. Det kan till exempel handla om ljuset i rummet. Hur ställer man om spotlights för att nå ett behagligare ljus? Tänk på att ha en huvudkälla till ljus och ett antal, oftast sju stycken, käglor som lyser åt andra håll. Inredningen är också den viktig, en matta eller nytt golv kan göra underverk för mötesrummen och göra dessa mycket mer effektiva. Det som också ofta glöms bort är väggarna.

Tänk på att ha någon form av konst och att hänga denna så att det inte stör utrymmet men också är en plats att fästa blicken. Det är inte svårt alls att lyckas med mötesrummet men det kräver lite tid och engagemang. Bland det viktigaste är naturligtvis en god kommunikation, oavsett om ni kommunicerar med närvarande eller via till exempel Skype. Här finns mycket att göra och ett företag som har helhetslösningar för detta är AV/IT. De har allt inom audiovisuell teknik och kan hjälpa både stora och små företag att hitta en lösning som passar just dem. Ofta går det att använda befintlig apparatur och sådant som redan finns i rummet, det kan vara en tv eller skärm på väggen eller ett äldre högtalarsystem. Men de har verkligen allt som är värt att ha på marknaden och kostnaden är låg. Man hittar mer info på https://www.av-it.se/

 

Sådant som också förhöjer stämningen på ett möte är lite hembakta bullar. Detta är ett enkelt knep för att få mer trivsel och sammanhållning. Men glöm heller inte stolarna, dessa skall vara bekväma men inte för bekväma det gäller att ha en avvägning när man konstruerar ett mötesrum.