Ljuset från Medelhavet

Ljuset från Medelhavet

Såhär dags på året så är det många av oss som funderar på att dra en sista minuten till varmare breddgrader. Visst, det är en grej med en ordentlig vinter, men när temperaturen envisa med att ligga strax över nollstrecket så blir ingen glad. Antingen ska det ju vara vitt och kallt eller så kan det lika gärna vara.

Det är då det känns lockande med att åka till något av länderna kring Medelhavet. Där kan temperaturen forfarande ligga kring 20 grader och man kan spatsera omkring i t-shirt till advent. Alla som någon gång har besökt till exempel Italien vet hur ljuvligt det är att spatsera i smala gränder med en god gelato i handen.

Inte undra på att det här är landet som har gett oss saker som Ferrari, Lambretta och flos lampor. Det är något med livet här som får en att känna sig snabb och stilren.

Nåväl. Vi som inte kommer att ta en tur till Italien i vinter får helt enkelt se till att skapa oss lite semesterkänsla här hemmavid. För visst går det att själv se till att man har en liten oas av värme och utlandskänsla – utan att behöva resa så långt bort som till Medelhavet.

Som till att ha det varmt därhemma till att börja med. Levande ljus är förstås att föredra.
Sätt på lite skön musik som för tankarna till just Italien, något med toner som andas varmt vatten och heta stränder. 
Laga lite pizza, denna brödbit med pålägg som under de senaste decennierna nästan har blivit en sorts nationalrätt i Sverige.
Samla dina nära och kära för att dela upplevelsen med dem. Visst låter det lite ostigt, men inget värmer ju så bra som kärlek.

Om du ändå känner suget efter att åka till Italien, ja då är det bara att börja spara!