LED-lysrör lyser upp det du behöver

18 maj 2022 jonas olsson

editorial

En modern belysningslösning ska idag vara klimatsmart. Med oroande rapporter kring stigande temperaturer så är det rimligt att alla gör sin del för att minska på koldioxidutsläppen. Med mindre utsläpp av koldioxid till atmosfären bromsas klimatförändringarna och bygger en hållbar framtid för kommande generationer. Ledordet när det gäller klimatarbete är energibesparing. 

Smarta lösningar som gör att dagens apparater drar mindre el är också smart för miljön och har många mervärden som att man slipper kasta ut pengar på energislöseri. När det gäller belysning så finns det redan smarta system som sköter jobbet åt en. 

 

LED är lampor som ger mer men kostar mindre

Under de senaste decennierna har LED-lampor kommit att dominera belysningsmarknaden. Det finns goda skäl till det. LED-lampan är inte bara ovanligt hållbar, utan den drar också mycket lite energi. I alla lampor bildas det ljus och värme, så den viktiga frågan är hur mycket av energin som blir det man vill ha – ljus – och hur mycket man förlorar i form av värme. 

I äldre tiders glödlampor förlorades stora mängder energi till uppvärmning. Det vet man om man råkat ta i en glödlampa som har varit igång länge – den är ju glödhet! Men i LED-lampan används nästan all energi till ljus och därför behöver man mindre energi för att hålla igång en sådan lampa. Till skillnad från äldre tiders lampor kan man dessutom hitta LED-lampor i alla tänkbara färger

 

LED lysrör

 

Smarta lampor är igång när de gör nytta

En annan revolution inom belysningsbranschen är lampor med olika typer av styrning. I välsorterade lampaffärer, som till exempel ledmegastore.se, kan man hitta precis den belysningstyp man söker men också den styrning man behöver. Lampor som sätts på eller stängs av automatiskt är idag standard i många bostäder eller företag. Att bara använda lamporna när de behövs är smart för både dig och miljön!

Fler nyheter