Kaffets alla smaker

Kaffets alla smaker

Kaffe har många olika smaker och beredningen av kaffet kan se ut på många olika sätt. Oavsett så är kaffe uppskattat i alla kulturer och sprider en härlig atmosfär. Man kan sitta och njuta av en kaffe i Italien med perfekt skummad mjölk i en cappuccino med ett bakverk vid sidan av koppen. Det går också utmärkt att sitta på golvet hos en familj i Indonesien och bli serverad en enkel, men ack så god, kopp kaffe. Det kaffe man får i den koppen kommer troligtvis från Indonesien. Som med sina många plantager erbjuder flera goda karaktärer på kaffet.

 

Kaffe i Sverige

I Sverige har man också möjlighet att få gott kaffe och det vanligaste kaffet bereds i en kaffebryggare. Men det också lätt att få en cortado eller cappuccino på ett café om man önskar en annan upplevelse än det klassiska bryggkaffet. En plats svenskar dricker mycket kaffe på är sin arbetsplats och det går år många koppar kaffe under dagen. Har man anställda och önskar gott kaffe att bjuda dem på så finns det kaffemaskiner uthyrning i Örebro om man befinner sig i det området. Och dina anställda kommer verkligen uppskatta det goda kaffet de får tillgång till under sin dag på jobbet.

 

 

 

 

Olika karaktär 

En kopp kaffe kan ha många olika smaker och karaktärer. Det är många faktorer som avgör smaken. Geografiskt läge på kaffeodlingen, rostningen av kaffebönorna och slutligen hur kaffet bereds. Det finns odlingar världen över och hur miljön ser ut på platsen ger olika smak på bönorna. De flesta odlingarna finns i Etiopien, Indonesien, Brasilien, Vietnam och Colombia. Rostningen av bönorna ger också olika karaktär på kaffet. Slutligen har det betydelse för smaken hur man bereder kaffet. Det finns många alternativ som till exempel en presskanna eller en italiensk kaffepanna som står på spisen och kokar kaffet.