I Stockholm är det enkelt att installera gasspis

Gasspisen är verkligen en kär ägodel i många hem och det är inte svårt att förstå varför. Att laga mat på en gasspis är både roligt och utvecklande då kokkonsten ofta blir bättre. Värmen på en gasspis går att justera väldigt snabbt och man kan även se på lågans färg hur varmt det är. Bor man i Stockholm kan man enkelt ansluta sin gasspis till stadens gasnät. Om den möjligheten inte finns så får man istället använda sig av gasoltuber.

Ett företag specialiserat på gasservice kan hjälpa till med installation av gasspis stockholm. De kan även dra gasledningar om det inte redan finns i fastigheten. Finns det inte möjlighet att ansluta till stadsnätet ansluter man som sagt till gasoltuber. Det är viktigt att även en sådan installation blir korrekt och säker. Helst ska gasoltuberna förvaras i ett separat utrymme utanför bostaden dit man sedan drar ledningar.

 

Brandsäker installation

När man installerar en gasspis kan det vara bra att även se till att de ytor som finns runt spisen är av värmetåliga material som exempelvis sten så att installationen blir så säker som möjligt. Köksfläkten måste också monteras högre upp så att det inte börjar brinna.

Som hyresvärd kan det många gånger löna sig att installera gasspis i sina hyresgästers kök. Detta då en gasspis brukar hålla bättre och dessutom är enklare att reparera än en elektrisk spis tack vare god tillgång på reservdelar. 

Funderar man på att installera en gasspis till sig själv eller till sina hyresgäster kan det vara en god idé att först vända sig till ett par olika företag och be om ett kostnadsförslag. Då kan man sedan jämföra priser. Fråga också om service av spisen ingår i priset. Ofta kan man också köpa gasspisar av god kvalité direkt från gasserviceföretagen, vilket kan underlätta mycket och är dessutom mer ekonomiskt.