Hitta din förskola i svedala

21 november 2021 Lily Hansen

editorial

Bor du i svedala med omnejd så är det möjligt att du hittar en förskola i svedala som är så bra att du aldrig kommer vilja byta till någon annan. Det finns förskolor som bedriver verksamhet med devisen att man kan vara ute och lära sig allt oavsett väder. Det gäller bara att barnen har med sig kläder som passar för alla väder. Sedan är det bara att ta vara på dagen och hitta på så mycket stimulerande lekar och inlärning att de små upplever platsen som den roligaste de vet att vara på. 

Gamla tidens lekskola ligger till grund för nutida förskola

Man kan tro att ett barn börjar på lekis och sedan flyttar upp till dagis för att så småningom vara redo för förskolan. Men så är inte fallet. Det är bara en verksamhet som bytt namn. Från början fanns det allmänna platser, med utbildad personal, dit man kunde gå och leka. Barnen kunde vara där några timmar om dagen. Det var ett fint initiativ som gjorde att inga barn behövde vara ensamma och att alla hade tillgångar till leksaker. 

På lekskolan kunde alla barn få lära sig sjunga barnsånger och prova på lite enklare instrument. Det fanns modellera och lego, dockor och bilar samt kläder för den som ville klä ut sig. Ibland fick man till och med vara med och baka.

 

image

 

Samhället förändras och lekskolan växer och blir dagomsorg

Det fortsatte på den inslagna linjen och nu blev det möjligt att lämna sina barn lite längre. Dagis var fött. Med tiden hade även det namnet spelat ut sin roll och inriktningen blev nu lite mer inriktad på lärandet. Men som alla vet är leken en väg till att lära sig. Så den förskola som nu är född är en benämning på både lek, barnomsorg och lärande inför framtiden.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/

Fler nyheter