Få en yngre och slätare hy med hjälp av Microneedling

Få en yngre och slätare hy med hjälp av Microneedling

Microneedling är en behandling som går till så att man för en rulle med små, små nålar över huden. Detta skapar en reaktion i huden som i sin tur gör att den börjar producera kollagen och elastin. Det gör att huden får ett yngre och jämnare utseende. Kollagen finns framför allt i stödjevävnad som ben, hud, senor och blodkärlsväggar. Vanligt kollagen bildar fiberstrukturer som ger stadga, därför gör kollagenproduktionen att huden blir fastare. Elastin är ett protein i bindväven som är elastiskt och låter många typer av vävnad i kroppen återfå sin utformning efter att ha blivit utsträckta eller indragna. Det är elastin som ser till att huden återgår till sin normala position efter att den till exempel blivit intryckt eller nypt.

Microneedling är en behandling som är effektiv för personer med; åldrad och solskadad hud, ärr, linjer och rynkor, hudbristningar och akne. Den gör att huden får ett slätare utseende och till exempel ärr och prickar kan försvinna helt. 

Behandlingen går till så att man bedövar huden med en kräm och beroende på hudproblemet så kan de verksamma krämerna smörjas på före eller efter själva rullningen (momentet då man för rullen med nålar över huden). Efter rullningen läggs ett serum och en lugnande mask på det behandlade området. För att få bästa möjliga resultat ska man fortsätta att smörja huden själv med serum och/eller krämer samt att genomföra en kur på 3-6 behandlingar. Man ska inte använda hudtäckande make-up under det första dygnet efter behandling. Det är även rekommenderat att undvika aktiviteter där man svettas mycket samt bastubad. 

Man ska alltid boka in en konsultation för att tillsammans med behandlaren komma fram till vad man har för önskemål och vilka problem man vill ha hjälp med. Då kan behandlingen bli skräddarsydd för individen och därmed ger det ett bättre resultat. 85 kliniken i Göteborg erbjuder Microneedling som behandling och du kan enkelt boka en kostnadsfri konsultation på deras hemsida.