En låssmed löser dina problem med ytterdörren

18 januari 2022 patrick pettersson

editorial

”Har du nycklarna?” ”Jadå”, svarar du och börjar rota runt i dina fickor eller i handväskan. Du vänder ut och in på allt. Har du bytt ficka eller? 

Du plockar upp telefonen. ”Hej, Johan! Du, tack för ikväll! Jodå det är bra, men vi hittar inte nycklarna till ytterdörren skulle du kunna kolla om vi har tappat dem någonstans hos dig?” Några minuter senare efter rotande kommer Johan tillbaka till telefonen, ”Nej alltså här är de inte.”

Du säger något klyschigt och avslutar samtalet med ett litet krystat skratt för att du inte vill oroa vännen i onödan. Du tänker över kvällen och promenaden hem. Tappade du nycklarna? Den där skumma typen som kom fram och bad om en cigarett?

lås

Nu växer oron och otåligheten. Och då slår det dig att du kan ringa till en låssmed som har jour 24 timmar om dygnet och åtminstone kunna komma inomhus för natten. Du slår numret och några minuter senare kommer låssmeden och låser upp och ni kommer in och kan sova.

Nästa morgon har du en spänning i nacken. Tänk om det var den där typen, cigarettmannen, som på något sätt kom åt och stal dina nycklar och följde dig hem för att se var du bor bara för att kunna råna stället på ett enkelt sätt så fort ni inte är hemma?

Byt lås!

Du ringer din låssmed igen med numret du hittade här https://www.lassmedgoteborg.com/Det utbyts lite trevligheter och de kommer ihåg dig. Du berättar om situationen igen och säger att du nu vill byta lås till dörren. De förstår och tar sig snabbt ut till dig och utför jobbet så att dörren är säker. 

Samtidigt tipsar de dig att de även skulle kunna ta en titt och se över säkerheten runt resten av huset. Kanske passa på att byta låset till altandörren?

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomkonst.se/

https://konst-bloggen.se/

https://konst-rikt.se/

https://konst-sidan.se/

https://konstbloggen.se/

https://konstihemmet.se/

https://konstinspiration.se/

https://konstnytt.se/

https://konstsajten.se/

https://nyare-konst.se/

https://utforska-konst.se/

https://vardags-konst.se/

Fler nyheter