En brevvåg ger goda förutsättningar för att breven alltid blir korrekt frankerade

07 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

När man ska skicka brev så är det ett par saker som är viktiga att göra. Först och främst så är det viktigt att skriva rätt adress på brevet, så att det inte hamnar fel. Det kan även vara bra att skriva avsändare på brevet, något som gör att det kan komma tillbaka till dig som avsändare om det skulle bli något fel efter vägen.

Det andra som är viktigt när ett brev ska skickas är att frankera kuvertet korrekt. Det är inte alltid så att det räcker med att sätta ett frimärke på kuvertet, det är nämligen vikten på brevet som avgör hur många frimärken som krävs. 

Genom att väga brevet kan man alltid räkna ut det korrekta portot

För att slippa uppsöka ett postkontor eller postombud så fort man ska skicka ett brev så kan det vara klokt att investera i en brevvåg. Med hjälp av en brevvåg kan man snabbt få fram vikten på brevet och därmed räkna ut hur många frimärken som krävs.

brevvåg

Till exempel så ska ett brev (i skrivande stund) på max 50 gram frankeras med ett frimärke (13 kr), ett brev på max 100 gram ska frankeras med två frimärken (26 kr), ett som väger mellan 100 gram och 250 gram ska frankeras med fyra frimärken (52 kr) och så vidare. 

Köp en bra brevvåg och undvik onödiga utgifter på porto och avgifter

För att undvika eftertaxeringsavgift på grund av för lågt porto eller att man lägger pengar på att frankera breven med onödigt många frimärken så kan det vara bra att investera i en brevvåg. Hos Vågexperten hittar man olika brevvågar, några enkla och okomplicerade för hemmabruk, andra med möjlighet för många specialinställningar exempelvis till kontoret.

Dessa vågar har dock en sak gemensamt, det är att alla Vågexpertens brevvågar garanterar en precis och snabb vägning av brev och andra lätta saker. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://serviceöversikt.se/

https://bra-service.se/

https://servicenews.se/

https://alltomservice.se/

https://entredjehand.se/

https://service-bloggen.se/

https://service-firman.se/

https://service-tidningen.se/

https://service-tips.se/

https://servicefirmor.se/

https://serviceposten.se/

https://skandinaviskservice.se/

Fler nyheter