Din bästa läppstifts-guide

16 mars 2019 Martha Andersson
Din bästa läppstifts-guide

Spegelblankt, matt som sammet, heltäckande eller semi-transparent? I dag finns en otrolig uppsjö av läppstift med olika finish och funktion. Till exempel Sephora har ett stort utbud av läpprodukter: https://www.sephora.se/makeup/ När du sedan väl hittat rätt i djungeln av alternativ, och funnit din favoritnyans i en perfekt formula, så vill du såklart att det ska sitta kvar på läppen så länge som möjligt. Att blanka läppstift behöver bättras på oftare än matta säger kanske sig självt. Det finns dock några trick att ta till för att få längre hållbarhet oavsett formula:

1. Börja med att skrubba läpparna. Idag finns mjukgörande läppskrubbar att köpa, för en extra lyxig känsla. Annars fungerar det bra att snabbt blanda till en egen skrubb av strösocker och olja, eller gnugga med en blöt frottéhandduk för att få bort oönskad narighet och torr hy. En mjuk tandborste fungerar också att peela med. Sedan smörjer du in läpparna med en fet crème eller ett läppbalsam. 

2. Måla sedan konturerna av din läpp med läppenna. Välj en penna endera i exakt samma nyans som ditt stift, eller något ljusare. Viktigast är att de går ton i samma ton. Måla aningen utanför den egna läppens konturer, och var särskilt noggrann över amorbågen där du vill få resultatet symmetriskt. Stötta armbågen mot till exempel en bordskiva så är det lättare att vara säker på handen under detta moment. Måla lite extra med pennan i mungiporna eftersom färg tenderar att lätt försvinna där. När färgen sedan försvinner är det enklare att fylla på när du målat konturerna noggrant. 

3. Nu är det dags för själva stiftet! Måla ett lager färg och pudra sedan lätt över läpparna med ett transparent puder. Ta sedan ett lager till med stiftet, och bit av överflödig färg på lite papper. Då slipper du att färgen hamnar på tänderna. Med de här tricken bör läppstiftet hålla minst ett par timmar! 

 

Fler nyheter