Därför ska du inte snåla med flugrullar

Alla fiskare känner till kampen mellan fisk och fiskare. Det är en hetlevrad strid på liv och död. Från att fiskaren med stor tålmodighet under lång tid fört linan fram och tillbaka utan resultat hugger det till. Då gäller det att vara beredd. Fiskaren måste slå om från noll till hundra på en tiondels sekund.

Annars riskerar chansen att gå förlorad. Förutom tålamod, jäklar anamma, teknik och råstyrka krävs det också rätt material för att vinna dragkampen mot en fisk på kroken. Om du försöker fånga fisk genom flugfiske måste du se till att du har en ordentlig flugrulle på ditt fiskespö.  

Håller linan på plats 

Flugrullar i Göteborg utgör kanske några av de största utbuden bland flugrullar på marknaden. Föga överraskande, med tanke på Göteborgs status som fiskestad på västkusten. Men varför är det egentligen så viktigt med en bra flugrulle? Det har trots sitt namn ingenting med flugor att göra. Flugrullen är den delen av fiskespöt som håller linan på plats.

Det är genom flugrullen som linan dras när du kastar ut och drar in linan på ditt fiskespö. Det är inte en detalj som vilken som helst och produceras av flera olika märken. Bland annat Orvis, Nautilius, Waterworks och Guideline. 

Var redo när fisken nappar 

Flugrullen har dessutom fler funktioner än att bara hålla linan på plats. Det är tack vare en flugrulle av hög kvalité som du kan dra in en tung fisk på kroken. När fisken tar strid och börjar rusa är det flugrullen som ser till att tafsen stannar där den ska vara. Med rätt flugrulle blir kampen mot fisken en mjuk sådan där du har oddsen på din sida.

För om du väl har lyckats få en tjock gädda på kroken vore det väl fruktansvärt förargligt om du gick miste om fångsten. Det är inte värt att snåla! 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *