Bli vän med en jurist

Bli vän med en jurist

 Idag är det lika vanligt att leva sambos som att ingå äktenskap. Tyvärr har inte juridiken hängt med på banan än. Den som lever i ett samboförhållande har inte alls samma rättigheter vid en separation som vid en skilsmässa. Samma skevhet i lagen gäller i händelse av att den ene går bort. Visst är det svårt att tänka på separation när du flyttar ihop och är nykär. Det finns bra jurister vart du än vänder dig och så även om du söker jurist i Sölvesborg. Så av ren kärlek kan det vara bra att ta kontakt med en jurist.

 

 

Sambolagen skyddar dåligt

 

Om nu kärleken tar slut och ni lever som sambos kan det bli en obehaglig överraskning. Bara det ni köpt tillsammans räknas som gemensam egendom. Reglerna som gäller vid separation är snåriga. Det bästa är att skriva juridiskt hållbara dokument som reglerar hur saker ska fördelas. Det är lättare att göra det när man är kär. En jurist är proffs på detta så tveka inte att lägga lite pengar på samboavtalet. För ärligt, hur kul är det är att sitta och gräla och försöka hitta rätt bland paragraferna?

 

Om ni har barn sen tidigare

 

Så fort det är barn inblandade gäller det att tänka på dem i första hand. Om någon avlider så gäller olika lagstiftningar.  Ni kanske har barn från tidigare förhållande och gemensamma. Då kan det bli rejält komplicerat. Givetvis vill du att både dina och din partners barn ska få det som de har rätt till. Samtidigt vill du såklart skydda dig själv. Det där med rättvisa är faktiskt viktigt och det är svårt att veta hur man reagerar när sorgen kommer. Pengar kan också locka fram det värsta hos människor. Ett bra testamente hjälper till att garantera att allt går rätt till. Så var klok och kontakta en jurist.