Att göra om driver oss framåt

Att göra om driver oss framåt

Vi människor behöver projekt. Det tycks vara hårdkodat i våra gener att ägna oss åt att skapa, bygga eller på annat sätt förändra saker. Trots allt så var det så vi kom dit vi är idag: Genom att våra förfäder utforskade, testade och upptäckte sig fram genom historien.

Idag behöver de flesta av oss inte göra något av detta för att överleva. Civilisationen har sett till att så länge vi har pengar, så kan vi leva rätt bekvämt. Överlevnad är inte längre en issue, så att säga.

Just därför är det viktigt att vi ägnar oss åt olika projekt. De ger mening åt livet. 
Och det behöver inte vara några enorma saker vi talar om. För vissa kan ett projekt innebära att ah en regelbundenhet i sin vardag. För andra kan det vara att söka efter något som kommer att revolutionera samhället.

VI utgår alla från olika utgångspunkter, med olika möjlighet och kapacitet. 

För många som äger hus ter det sig naturligt att på olika sätt renovera, reparera och bygga ut sitt hem eller sitt säsongsboende. Att göra om därhemma är helt enkelt ett av nutidens vanligaste projekt.
Speciellt med tanke på alla tv-program som berör just renovering som finns just nu. Vi uppmuntras helt enkelt till att pyssla om i våra hem.

Och visst är det skönt att göra något åt de trista tapeterna, den slitna altanen eller det knarrande trägolvet. Med hjälp av YouTube och kunniga vänner kan man komma långt.

För den som inte är intresserad av att själv ägna sig åt att fräscha upp huset, så går det till exempel att få hjälp av FB’s Måleri och Reparationer i Sundbyberg. Är du till exempel ute att hitta några som är fenomenala på golvläggning i Stockholm så är det bara att kontakta gänget. Nu på vintern brukar det vara lite lågsäsong, så passa på!