Att göra ingenting på ett spa kan vara just rätt sak att göra

04 mars 2022 Mikael Barani

editorial

Det kommer stunder i livet när man känner att man bara måste komma ifrån saker och ting. Tillfällen då man behöver ta ett steg tillbaka och bara betrakta tillvaron som sådan. 

För ibland finns det verkligen perioder då det klokaste som man kan göra är att helt enkelt göra ingenting.

Styrka i stillheten

Kanske kan man känna sig hjälplös i dessa situationer. Vi människor är ovana vid att tänka att det mest handlingskraftiga vi ibland kan göra är att bara låta saker och ting spelas ut. Det är vid dessa tillfällen som det kan vara skönt att ta en liten minisemester, kanske bara åka iväg och ta en långweekend någonstans där man aldrig har varit förut.

Eller så gör man en klassiker och passar på att åka på spa på https://akerblads.se/. Föreställ dig att få lyxa loss lite med massage och bubbelpool vid Siljans stilla strand.

Alla som har varit i Tällberg vet vilken magisk plats det är. Speciellt sköna vårmorgnar när solen just har börjat värma men resten av världen inte riktigt har hunnit hitta hit ännu.

spa

För vi behöver alla finna tillfällen och platser där vi kan kasta av oss alla de vardagliga krav som vi annars får leva upp till. Vi behöver känna den sköna lekfullhet som uppstår i den enkla njutning av att bara vara. Saken är den att man får kämpa för att uppnå detta tillstånd i dessa dagar.

Det kan tyckas lite ironiskt med tanke på att vi lever i tider då man kunde tro att vi borde ha alla möjligheter i världen att bara njuta av lugn. Istället jobbar vi ofta mer än vi borde och upplever en stillasittande och kronisk stress som vi aldrig riktigt tar oss tid att skaka av oss.

Att åka iväg på ett spa, gärna med någon speciell person i ditt, är en god start på resten av ditt liv.

Fler nyheter