Anlita en bärgare i Stenungsund

28 oktober 2022 Camilla Holmgren

editorial

När du behöver hjälp med din bil vid en olycka och befinner dig i Stenungsund finns det flera bärgare i Stenungsund att kontakta. JJ’s Bilbärgning AB står gärna till din tjänst. Det är viktigt att ha kontakt med en professionell bilbärgare om du råkar ut för en bilolycka. De kan hjälpa dig både med att bärga bilen och med att ordna transport av den. I detta blogginlägg berättar vi mer om vilka typer av bilbärgare som finns och vad de kan hjälpa dig med.

Bärgningsbilar – hur många sorter finns det?

Det finns olika typer av bärgningsbilar med olika användningsområden. Den vanligaste typen är en lastbil med platta lastbäddar. Den här typen av lastbil används för att bogsera bilar som varit med om en olycka. Plattbilen har en plattform som bilen placeras på och sedan bogseras till bärgningsanläggningen.

En annan typ av bärgningsbil är hjullyftbilen. Denna typ av lastbil används för att bogsera bilar som har gått sönder. Hjullyftvagnen lyfter bilen från marken och bogserar den sedan till bärgningsstationen.

bärgare stenungsund

Den sista typen av bärgningsbil är en lastbil med dolly-stil. Den här typen av lastbil används för att bogsera bilar som har varit med om en olycka och som inte är körbar. En lastbil i dolly-stil har en plattform på vilken bilen placeras och sedan bogseras till bogseringsanläggningen.

Hur går en bogsering till?

När du kontaktar ett bärgningsföretag skickar de en bärgningsbil till din plats. Bärgningsbilen kopplar sedan upp din bil och bogserar den till en bärgningsanläggning. När du kommer fram till bogseringsanläggningen kommer bilen att inspekteras och repareras vid behov. När reparationerna är gjorda bogseras bilen till sin slutdestination.

Vid olycka – ring en bärgare direkt!

När du är inblandad i en bilolycka är det viktigt att kontakta ett bärgningsföretag så snart som möjligt. De kan hjälpa dig med att bärga din bil och ordna transport för den. På detta sätt kan trafiksäkerheten återgå till hur situationen var innan olyckan skedde så snabbt som möjligt.

Fler nyheter