Se bra och se bra ut

Se bra och se bra ut

Vi förlitar oss mycket på våra fem sinnen och synen är något som de allra flesta värnar väldigt mycket om. Ibland kan synen behöva korrigeras, något som kan göras på flera sätt. Vissa väljer att operera sig med laserteknik, medan andra väljer hjälpmedel som glasögon och linser. Idag är det inget konstigt att se dåligt. En optiker kan erbjuda stor kompetens och snabb service samt ett stort utbud på linser och glasögon. Glasögonen finns i många olika storlekar, märken och modeller, eftersom det ska vara enkelt att matcha dem till ditt övriga utseende. Vem vill inte se bra samtidigt som man faktiskt ser bra ut?

 

 

Hur går en synundersökning till?

 

Det finns många olika optiker att välja mellan idag, i Södertälje finns exempelvis Direkt Optik. Många har bra öppettider som passar de allra flesta kunderna. Om du inte hinner med en synundersökning under vardagarna kan det finnas möjlighet att boka in tid på lördagar. En synundersökning tar cirka 30 minuter. Hur den går till kan variera beroende på vad optikern erbjuder. Det man kan undersöka är trycket i ögat, fotografera ögonbotten och mäta synfältet. Optikern kan också göra en förmätning som ger en indikation på vilken styrka på glasen du kan komma att behöva. 

 

Finansiering och garanti

 

Vissa optiker erbjuder delbetalning, eftersom glasögon och linser kan bli en lite kostsam affär. Vad som ingår i garantin skiljer sig också åt mellan olika optiker, fråga vad som gäller där du går. Hos din Optiker i Södertälje får du kostnadsfritt bland annat hjälp med att justera glasögonen så att de sitter bra på näsan och bakom öronen. Det är inte bara viktigt att du ser bra med dina glasögon, de måste även kännas bra om du ska kunna bära dem på ett bra sätt. Boka in ett optikerbesök redan idag, dina ögon är värda det bästa!